לוגו שפילינגר משרד עו"ד

6 דוגמאות לפיצויים תאונת דרכים

תמונת נושא למאמר דוגמאות לפיצויים תאונת דרכים

במסגרת פגישה ראשונה עם לקוח שנפגע בתאונת דרכים, בדרך כלל עולה השאלה – מה שווי התביעה שלי? כמה כסף אני צפוי לקבל במסגרת התביעה? ובכן, תביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים היא סיפור מסובך מיסודו, וסכום הפיצויים תלוי בנתונים הפרטניים של הלקוח. סכומי פיצויים בתאונת דרכים מורכבים ממספר אלמנטים שמרכיבים יחד את התוצאה הסופית.  במאמר “דוגמאות לפיצויים תאונת דרכים”, נסביר מספר היבטים לגבי חישוב פיצויים בתביעות של נפגעי תאונות דרכים וניתן מספר דוגמאות לפיצויים במקרים שונים של תאונות דרכים.

מהי תביעת פיצויים לנפגע תאונת דרכים?

תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, היא למעשה תביעה לפיצוי כספי עקב נזקי גוף שנגרמו לתובע עקב תאונת דרכים. מדובר בתביעה ביטוח החובה של הרכב או נגד קרנית – הקרן הממשלתית לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, במסגרתה אנחנו דורשים תשלום פיצויים עקב נזקים גופניים בלתי הפיכים שנגרמו לאותו נפגע.

בתביעות מסוג זה, אנו נדרשים להוכיח שהלקוח אכן היה מעורב בתאונת דרכים. כמו-כן עלינו להוכיח שהתאונה גרמה נזקים גופניים ללקוח. כלומר, עלינו לזהות ולבודד את הנזקים הגופניים שהלקוח שלנו לא היה סובל מהם אלמלא אותה תאונת דרכים. לכן, בתור עורכי דין המייצגים את הלקוח, עלינו להיות בטוחים ככל האפשר בכך שהנזק הגופני שהלקוח סובל ממנו, נגרם באותה תאונת הדרכים.

לייעוץ והערכת סיכויי התביעה

ממה מורכבים פיצויים בתביעת נפגעי תאונת דרכים?

חשוב לדעת: פיצויים בתביעת נפגעי תאונות דרכים, ישולמו בעיקר עבור הנזקים הכספיים שנגרמו לנפגע עקב אותה תאונה.

בית המשפט לא מתרשם מסיפור התאונה הטראומטי, מהרכב שנהרס כליל ומביטוי התחושות השליליות הרבות הקשורות בתאונה (תיאורים דרמטיים ומרחיקי לכת אודות סבל ועוגמת נפש שנגרמו לנפגע). למעשה, חישוב הפיצויים הכספיים המגיע לנפגע בתאונת דרכים, נעשה על בסיס ההוצאות היקרות וההפסדים הכספיים שנגרמו ושצפויים להיגרם לנפגע, עקב הפגיעות הגופניות שנותרו בו עקב תאונה.

נזקים שונים שבגינם ישולמו פיצויים במקרה של תאונת דרכים, הנם:

  • הפסדי הכנסה: פיצוי עבור הפסדים שנוצרו עקב היעדרות מהעבודה; היעדרות שהובילה לפגיעה מוכחת בשכר או בהכנסות הכספיות.
  • פגיעה בכושר העבודה: בית המשפט יחשב, על פי נוסחאות וחישובים אקטואריים שונים, את הירידה הצפויה בהכנסתו של נפגע תאונה כאשר מדובר בנזק גופני שמתבטא בפגיעה בכושר העבודה.
  • פגיעה בפנסיה ובזכויות סוציאליות: הפסדי שכר ופגיעה בכושר העבודה של נפגע תאונת דרכים, מתבטאים גם בירידה בהפרשות לקרן הפנסיה. עורך דין שתחום עיסוקו הוא תאונות דרכים, ידע לדרוש פיצוי גם בגין נזק זה.
  • הוצאות רפואיות: ישולמו פיצויים עבור הוצאות כספיות של הנפגע על צרכים רפואיים כגון תרופות ואביזרים אורתופדיים, אשר אינם כלולים בסל הבריאות.
  • הוצאות שיקומיות: בתאונות דרכים בהן נגרמו לתובע נכויות קשות במיוחד, עלול לקום צורך בהתאמת סביבת המגורים שלו לצרכיו החדשים. מעבר למגורים במקום נגיש ללא מדרגות, הנמכת ארונות והנגשת המטבח במקרים בהם הנפגע נותר מרותק לכיסא גלגלים, התאמת השירותים והמקלחת וכיוצא באלו. מדובר בהוצאות כספיות גבוהות והנפגע זקוק לפיצויים בתביעת תאונת דרכים כדי לעמוד בהן.
  • עזרה מצד שלישי: הוצאות כספיות על סיוע בתפקוד היום-יומי, כגון צורך בטיפול סיעודי צמוד, צורך בהעסקת עזרה בשכר (עובד משק בית) וכיוצא באלו.
  • כאב וסבל: חישוב הפיצויים הכספיים עבור כאב, סבל ועוגמת נפש שנגרמו למטופל עקב תאונת הדרכים, אינו נעשה באופן סובייקטיבי. לעתים נדמה שעורך דין ממולח יכול להרשים את השופט בתיאורים אודות הסבל הרב של הלקוח, אך לא כך הדבר. פיצויים בגין כאב, סבל ועוגמת נפש, מחושבים בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו לנפגע במסגרת ההליך המשפטי.
  • הפסדים ליורשים / תלויים: במקרה בו אדם נהרג בתאונת דרכים, יחושב הפיצוי באופן שונה ליורשים ולתלויים, אשר שכלו את קרוב המשפחה המפרנס.

דוגמאות לפיצויים תאונת דרכים

פיצוי כספי עבור נזקי הגוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים, בכל אחד מרכיבי הנזק השונים בתביעה, יחושב על פי ההפסדים המוכחים שנגרמו לו עקב התאונה (כגון הפסדי שכר עקב היעדרויות, או הוצאות רפואיות), וכן על פי שיעור הנכות שנגרם לנפגע, וההשפעה הצפויה של אותה נכות על פרנסתו העתידית של הנפגע או על צרכיו הסיעודיים.

בשאלת דוגמאות לפיצויים תאונת דרכים – להלן מספר דוגמאות בודדות לפיצויים בתיקי תאונת דרכים בהם טיפלנו במשרדנו:

  • פגיעת צוואר מסוג צליפת שוט, 7% נכות: במקרה של עורך דין בשנות ה30 לחייו , קבע מומחה מטעם בית המשפט שהלקוח סובל מנכות בשיעור 7% בגין כאבי צוואר עקב תאונת דרכים ומגבלה בתנועות הצוואר. במקרה זה, בהתחשב בשיעור הנכות, בגילו הצעיר של הלקוח, בפוטנציאל ההשתכרות שלו ובהשפעה התפקודית של כאבים ומגבלת תנועה בצוואר, שולמו לו פיצויים בסך 160,000 ש”ח.
  • חבלת ראש ומפרק לסת, 24% נכות: למנהלת חשבונות בשנות ה50 לחייה, שולמו תגמולים בסך כ-516,000 ש”ח מהמוסד לביטוח לאומי לאחר שספגה חבלת ראש בתאונת דרכים בדרך לעבודה, ונקבעו לה נכויות בשיעור 24%. התגמולים כללו דמי פגיעה וקצבת נכות חודשית אשר משולמת לה עד גיל פרישה. שיעור הקצבה החודשית התבסס על גובה השכר של הנפגעת, ועל שיעור הנכות שנקבע והוגדל לפי תקנה 15 לתקנות ביטוח לאומי לקביעת דרגת נכות מעבודה. הסכום הכולל של הקצבאות קשור, כמובן לגיל של התובעת מכיוון שהקצבאות משולמות לה מדי חודש עד הגעתה לגיל פרישה.
  • פריקת כתף ובלט דיסק גב תחתון, 9.75% נכות: במקרה של סוכן ביטוח בשנות ה30 לחייו, שנפגע בתאונת אופנוע עצמית ונגרמו לו פריקה של הכתף ובלט דיסק בגב התחתון, מומחה רפואי מטעם בית המשפט קבע שנגרמה לנפגע נכות בשיעור 5% בכתף וכן 5% עקב הגבלה בתנועות הגב התחתון (בשקלול נכויות, בשונה מפעולת חיבור, מתקבלת נכות בשיעור 9.75%). בהתחשב בגילו של הנפגע, בשיעורי הנכות, בהשפעתן התפקודית וגובה ההשתכרות של הלקוח, שולמו לו פיצויים בסך כ-240,000 ש”ח.
  • כתף קפואה, 15% נכות: אחות בבית חולים בשנות ה30 לחייה, נפגעה בתאונת דרכים. אף שהתאונה הייתה קלה יחסית ולרכב לא נגרם נזק רב, הלקוחה ספגה פגיעה בכתף בתאונת הדרכים, שהותירה אצלה מגבלה בטווחי התנועה וחולשה של היד. במקרה זה, שולמו ללקוחה פיצויים מחברת הביטוח וכן דמי פגיעה ומענק מהביטוח הלאומי, בסך כולל של 480,000 ש”ח.
  • חבלת ראש ופציעה בכתף 24%: במקרה של עורך דין בשנות ה40 לחייו, נגרמו חבלת ראש וקרע לברום נרחב שהותיר כאבים בכתף לאחר תאונת דרכים. במוסד לביטוח לאומי, לאחר שני סבבי ערעור (ועדה רפואית לעררים וכן ערעור לבית הדין לעבודה) נקבעה נכות בשיעור 24%. שולמו לו מהמוסד לביטוח לאומי דמי פגיעה וקצבת נכות שתשולם לו עד גיל פרישה. בנוסף הוגשה תביעה לביטוח החובה. סך התגמולים והפיצויים במקרה זה עומד על 990,000 ש”ח.
  • תאונת דרכים של איש הייטק, פציעת כתף: אנליסט עסקי בחברת הייטק בשנות ה40 לחייו, נפצע בכתף בתאונת שרשרת ונגרם לו קרע לברום ומגבלת תנועה. בהתחשב בגילו הצעיר של הלקוח ובשכרו הגבוה, התיק הסתיים בפשרה מוצלחת על סך 170,000 ש”ח ימים ספורים טרם הגיש מומחה בית המשפט את חוות דעתו.
לייעוץ והערכת סיכויי התביעה

תביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים הן בגדר נישה מוגדרת בדיני הנזיקין. ייצוג משפטי בתיקי פלת”ד הוא נושא מקצועי מורכב הדורש היכרות מעמיקה עם החקיקה והפסיקה העדכנית, בקיאות בתחומים רפואיים שונים ועם אופן ההתנהלות של חברות הביטוח, מעבר למצופה מעורך דין המטפל בתביעות נזקי גוף אחרות. לכן חשוב מאד שאת ייצוג התובע בתביעה בגין נזקי גוף עקב תאונת דרכים, יוביל עורך דין מנוסה מאוד שתביעות פלת”ד הן חלק משמעותי מעיסוקו העיקרי.

עו”ד ערן שפילינגר הנו בעל ניסיון מצטבר בניהול מאות תיקי תאונות דרכים, הן כעורך דין מטעם חברות הביטוח והן כעורך דין המייצג נפגעים.

אם נפגעתם בתאונת דרכים ואתם שוקלים להגיש תביעה לביטוח לאומי, תביעה נגד ביטוח החובה או נגד קרנית, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר או להשאיר פרטים כאן באתר, ועו”ד שפילינגר יחזור אליכם באופן אישי, בהקדם האפשרי.

תוכן עניינים

Picture of אודות עו"ד ערן שפילינגר

אודות עו"ד ערן שפילינגר

עו"ד ערן שפילינגר, מייצג נפגעי תאונות ונפגעי רשלנות רפואית בתביעות פיצויים נגד חברות ביטוח ונגד מוסדות רפואיים. משרד עו"ד שפילינגר מוכר כמשרד עורכי דין בולט בתחומי הנזיקין והרשלנות הרפואית.

קראו עוד >>
דילוג לתוכן