לוגו שפילינגר משרד עורכי דין
לשיחת ייעוץ ללא התחייבות :

073-3678500‬

תאונות דרכים הולך רגל

תאונות דרכים הולך רגל: נהיגה ברכב פרטי בתוך העיר הפכה לטרחה גדולה. נהגי רכב נדרשים לעמוד בפקקים, לאתר מקום חניה ולעתים רבות אף לחנות בחניון בתשלום. שימוש יומיומי בתחבורה ציבורית כדי להגיע לעבודה, יכול להיות מתסכל ויקר. לפעמים הדרך הקלה והמשתלמת ביותר לנווט ברחובות העיר היא בהליכה או ברכיבה על אופניים. עם זאת, רוכבי אופניים והולכי רגל חשופים מאוד לפגיעה בתאונת דרכים, והם סופגים נזקים גופניים חמורים בהרבה מאלו של הנוהגים והנוסעים ברכב.

מה גורם לעלייה בתאונות דרכים של הולכי רגל ורוכבי אופניים?

תאונות דרכים הולך רגל: גורמים מרכזיים לתאונות כאלו הם הסחת הדעת של נהג הרכב בזמן נהיגה; אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה; נהיגה במהירות מופרזת; נהיגה תחת השפעת אלכוהול, תרופות או סמים; הפרעה לשדה הראיה של הנהג בקרבת מעבר חציה; נסיעה לא זהירה לאחור (רוורס); פתיחת דלת הרכב באופן שפוגע ברוכב אופניים; וירידה של הולך רגל או רוכב אופניים מהמדרכה לכביש בלי לשים לב למצב התנועה.

כמות הרכבים על הכבישים במדינת ישראל עולה מדי שנה, כמו גם כמות האופניים הרגילים והחשמליים. צפיפות זו וגורמי הסחת דעת רבים שנכנסו לחיינו המודרניים, תורמים מאוד לעליה בכמות הולכי הרגל ורוכבי האופניים הנפגעים בתאונות דרכים עם כלי רכב שונים.

עורך דין בתחום תאונות דרכים הולך רגל

נתונים אלו אמורים להדאיג כל הולך רגל ורוכב אופניים בעיר. למרבה הצער, למרות המודעות ההולכת וגוברת לסיכונים בכביש, בעיקר לרוכבי אופניים והולכי רגל שאינם מוגנים מפני פגיעת כלי רכב, כמות התאונות של הולכי רגל ורוכבי אופניים ממשיכה לעלות מדי שנה.

אם אתם, או אדם קרוב לכם, נפגע באופן קשה על ידי כלי רכב חולף, כדאי לכם מאוד לפנות איתו לייעוץ משפטי מעורך דין מומחה בתאונות דרכים. בפניה למשרדנו, תוכלו לקבל מידע חשוב על זכויותיכם ועל האפשרויות העומדות בפניכם לקבלת פיצויים ותגמולים עקב נזקי התאונה.

תאונת דרכים באשמת הולך רגל או רוכב אופניים

לעתים, מי שאשם בתאונת הדרכים הוא הולך הרגל בעצמו, או רוכב האופניים או הקורקינט לצורך העניין, מכיוון שהם נחשבים לפי החוק ל”הולכי רגל” בהקשר זה. לדוגמה, עקב התפרצות לכביש, חציית מעבר חציה באור אדום, או נפילה לכביש עקב הסחת דעת.

אנו נתקלים במקרים רבים, בהם נפגעי תאונות דרכים מחליטים על דעת עצמם שלא מגיעים להם פיצויים עקב התאונה. זוהי טעות, שנובעת מתחושת אשם בקרות התאונה, ומאי-הכרת החוק.

חשוב לדעת שבמדינת ישראל, לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, הזכאות של הולכי רגל ורוכבי אופניים לפיצויים על הנזקים הגופניים שנגרמו להם בתאונת דרכים, איננה נפגעת עקב אשמתם בתאונה! כלומר, גם אם הולך הרגל או רוכב האופניים אשם בתאונה בה הוא בעצמו נפגע מכלי רכב, הוא עדיין זכאי לקבל פיצוי כספי מלא על נזקי הגוף שנגרמו לו מביטוח החובה של הרכב הפוגע. גם הזכאות לתגמולים מביטוח לאומי ומפוליסת אובדן כושר עבודה, אינה נפגעת עקב אשמתכם בתאונה.

האם לא מאוחר מדי להגיש תביעה?

לפי חוק ההתיישנות, ניתן להגיש תביעה לפיצויים על נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים, תוך 7 שנים מיום שקרתה התאונה. במקרים של תאונות דרכים ילדים (קטינים), לא מתחילים לספור את אותן 7 שנים עד שהקטין יגיע לגיל 18. חשבון פשוט מביא אותנו למסקנה שתביעת פיצויים של הולך רגל או רוכב אופניים קטין שנפגע בתאונת דרכים, לא תתיישן לפני שהקטין יגיע לגיל 25.

חשוב לדעת שתקופת התיישנות זו תקפה לגבי תביעת פיצויים על נזקי הגוף מביטוח החובה, או מקרנית – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, שהיא קרן ממשלתית המשלמת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מסוימים שאין ביטוח חובה שיכסה אותם. לעומת זאת, לתביעות לתגמולים מהמוסד לביטוח לאומי או מפוליסות ביטוח שיש ברשותכם, יש תקופת התיישנות קצרה יותר. רצוי מאוד שתתייעצו עם עורך דין לתאונות דרכים בהקדם, גם אם התאונה בה נפגעתם, קרתה לפני מספר שנים.

תאונות דרכים הולך רגל: נפגעתם בתאונת דרכים כהולכי רגל? אנו מזמינים אתכם להשאיר לנו פרטים כאן באתר, או ליצור איתנו קשר בטלפון 073-3678500 לשיחת התייעצות עם עו”ד ערן שפילינגר בנוגע לזכויותיכם לפיצויים ותגמולים עקב התאונה.

לקריאה נוספת אודות עו”ד שפילינגר לחצו כאן.

תאונת דרכים של הולך רגל
נהיגה ברכב פרטי בתוך העיר הפכה לטרחה גדולה. נהגי רכב נדרשים לעמוד בפקקים, לאתר מקום חניה ולעתים רבות אף לחנות בחניון בתשלום. שימוש יומיומי בתחבורה...
עליכם לפנות עם הילד לבירור רפואי בהתאם לצורך, בבית חולים, במוקד רפואת חירום או בקופת החולים. בריאותו היא הדבר החשוב מכל. שמרו את כל המסמכים שתקבלו בכל ביקור אצל רופא. ההתנהלות שלכם כעת יכולה להשפיע על הזכויות השונות שמגיעות לילד, ולכן רצוי שתיצרו עמנו קשר לייעוץ וקבלת פרטים נוספים.
בהחלט כן. למצבים כאלו הוקמה קרנית – הקרן הממשלתית לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. ניתן להגיש תביעת פיצויים נגד קרנית כאילו היה מדובר בתביעה נגד חברת הביטוח של הרכב שפגע בך.
ערן שפילינגר עורך דין

לייעוץ מהיר מעורך דין

תוכן עניינים
כאבים בברך לאחר תאונת דרכים, תאונות דרכים הולך רגל
דילוג לתוכן